אודות מחלת המנייר

סובלים מחוסר שיווי משקל וסחרחורת?
עזרו לעצמכם עכשיו!
צרו קשר בטלפון 052-3524311
או דרך הווטסאפ

לייעוץ מקצועי צרו קשר כעת

03-7445050

ד"ר עוז צור פיזיותרפיסט מומחה באבחון וטיפול בבעיות סחרחורת

ד"ר עוז צור פיזיותרפיסט מומחה באבחון וטיפול בבעיות סחרחורת, חוסר שיווי משקל וכאבים

הצטרף לניוזלטר

אודות מחלת המנייר

מחלת המנייר תועדה לראשונה ע"י פרוספר מנייר 1860.

הגורמים למחלת מנייר הינם עודף נוזלים באוזן הפנימית כאשר הגורם המדויק למחלת מנייר אינו ידוע. מחקרים קושרים את התסמינים של מחלת המנייר לעודף נוזלים באוזן הפנימית, שמפריעים לאיזון בשל שיבוש מאזן המלחים העדין הקיים בנוזלי האוזן הפנימית ושינוי הלחצים באזור הכל כך זעיר.

אנטומיה של האוזן הפנימית מורכבת מצד אחד מערכת שיווי המשקל- משלוש תעלות חצי קשתיות ושתי "פיילות" המלאות באבנים (קריסטלים), הרגישים לכוח המשיכה. קריסטלים אלו עשויים קלציום קרבונט בעלי משקל סגולי גבוה מזה של הנוזל הנע בתוך התעלות. ומצד שני מערכת השמיעה- המורכבת משבלול (המבוך) המקבל אותות חשמליים לאחר שהומרו מהמעבר באוויר אל עצמות האוזן התיכונה. בתעלות האוזן הפנימית ישנם שני סוגי נוזלים המופרדים על ידי ממברנה: הנוזל הפנימי הינו הנוזל האנדולימפטי העשיר באשלגן בעוד הנוזל הפרילימפטי עשיר בנתרן. במחלת מנייר יש יותר מידי נוזל אנדולימפטי באוזן הפנימית היוצר קרעים, התרחבות וגירוי של המערכת הוסטיבולרית ומערכת השמיעה.

תסמיני המחלה:
ההתקפים הדחופים הינם בעלי השפעה רבה על חולי מנייר. במקרים האקוטיים כל 3 ימים התקף של סחרחורת למשך שעות המלווה בסחרחורת, בחילות, הקאות, טנטון, ואי יציבות יכול בהחלט להוציא כל אדם מדעתו. יכול להיות שההתקפים יהיו כל שבוע או חודש וגם זה לא קל בכלל. החולים מייחלים למרווחים ארוכים יותר בין ההתקפים, ובכלל שלא יהיו התקפים. ההשפעה ברמה הפיזית הינה עצומה אך היא לא מסתיימת בזאת, ישנה גם השפעה ברמה הרגשית. הסימפטומים עלולים להשפיע על היבטים נוספים של חיי היומיום כגון תעסוקה, מערכות יחסים משפחתיות, פעילויות ספורט וחברה. כל אלו עלולים להיתפס כבגידה של הגוף, לירידה בביטחון העצמי, בדימוי הגוף ולערער את הנחות היסוד של האדם אודות עצמו. אנשים רבים מתארים קושי לקבל את המחלה שעלול להימשך זמן רב.

הטיפול במחלה:
מבחינת הטיפול במחלת המנייר, למרות שאין תרופה ספציפית למחלת מנייר, ישנן כמה תרופות העשויות להקל על הבעיה, תוכלו לנהל ולמזער את הסימפטומים וההשפעות המשניות באמצעות שילוב קפדני של אורח חיים, תרופות וטיפולים נלווים. פיזיותרפיה וסטיבולרית למשל בעת ההתקף איננה מועילה כלל אבל בשלבים הכרוניים בהחלט עשויה להועיל מתוך ניסיון רב בטיפול בחולי מנייר. יש מקום לשקול התערבות על פי הקריטריונים של כל חולה עם וסטיבולופטיה. מבחינת התזונה, מומלץ לנסות תזונה דלת מלחים וקופאין. מבחינת מצב הרוח העלול להשפיע מומלץ לפתח שליטה על לחץ הדם, עד כמה שניתן, אורח חיים רגוע ולא עצבני. חשוב לפנות לייעוץ רפואי מוסמך מאנשי מקצוע מתאימים לפני תחילת טיפול כלשהו. יחד עם זאת אני רואה לא אחת אנשים המגיעים לקליניקה וטוענים שאמרו להם, שיש להם מנייר, למרות שבבדיקות שלנו מצאנו ליקוי וסטיבולרי אחר ולא נמצא זכר או הוכחה למחלת המנייר. מאחל בריאות ויציבות לכולם.

שתף באמצעות:

דילוג לתוכן