סובלים מחוסר שיווי משקל וסחרחורת?
עזרו לעצמכם עכשיו!
צרו קשר בטלפון 052-3524311
או דרך הווטסאפ
לייעוץ מקצועי צרו קשר כעת
03-7445050
ד"ר עוז צור פיזיותרפיסט מומחה באבחון וטיפול בבעיות סחרחורת, חוסר שיווי משקל וכאבים
הצטרף לניוזלטר
סחרחורת -ורטיגו, עלולים להיות מלווים בבחילות. הבחילה יכולה להיעלם די מהר אולם במקרים מסוימים היא נשארת ומשפיעה בצורה משמעותית על איכות החיים.
לעתים בחילה יכולה להיות סימן מקדים לגורמים נוספים כגון הריון. מנגנון הבחילה מגיב גם לטראומות רגשיות שונות. לרוב, התסמינים יופיעו כסחרחורת ובחילה יחד.
ישנן סחרחורות המופיעות ללא בחילה כלל. המצאות הבחילה אינה מצביעה על חומרת הסחרחורת, אך במידה וזו קיימת רצוי להתייחס אליה ולאתר את הגורמים בכדי לטפל בצורה אפקטיבית ולצמצם את הפגיעה באיכות החיים.
עדויות מטופלים:
סיפרה לי לאחרונה מטופלת שבעקבות עבודתה על במה עקומה, כלומר בשיפוע, רוב חבריה המופיעים עימה, חשו סחרחורת ובחילה. בחילות אלו הסתדרו לאחר כמה ימים וזה היופי של המערכת הוסטיבולרית המורכבת השייכת למערכת שיווי המשקל.
לעומתם היא היתה זקוקה לעזרה בתרגול מיוחד המאזן את הליקוי שנוצר וגרם לסחרחורת ובחילה. לאחר שעות, ימים של הסתגלות (אדפטציה) המערכת תיקנה את הטעות שנוצרה במוח. כעת הבמה העקומה לא מפריעה עוד, והמערכת הוסטיבולרית שסונכרנה יחד עם המערכות הסנסוריות האחרות של שיווי המשקל, אפשרו ריפוי לתופעת הסחרחורת ולבחילה.
דבר דומה יקרה בשייט בקרב הנוסעים ביום הראשון להפלגה וסביר שישתפר בימים הנוספים לאחר הסתגלות של המערכת. ישנם אנשים אצלם הבעיה תהיה חמורה יותר.
מי הם האנשים הללו? האם יש מאפיין מיוחד שנוכל להצביע עליו שלהם יש ולאחרים לא?
סחרחורת ובחילה עלולות להופיעה לאור בלבול סנסורי ואי מציאת הפתרון המהיר של המוח על איזו מערכת עליו לסמוך כעת. לתחושת הבחילה והסחרחורת יכולה להתלוות תחושת חרדה ויהיה עלינו להתייחס למרכיב הנפשי המעורב.
אנו מקבלים מידע כל הזמן משלוש מערכות של שיווי משקל:
1. המערכת הוסטיבולרית, מהאוזן הפנימית, מספקת מידע אודות תאוצות ותאוטות של הראש. כגון התחלת תנועה, עליה במעלית, קימה מכסא וכיפוף להוציא נעל מהמגירה התחתונה.
2. המערכת הראייתית המספקת לנו מידע על קו האופק והורטיקל בסביבה שאנו נמצאים.
3. המערכת הסומטוסנסורית, הנמצאת במספר מיקומים ברקמות הגוף:
א. במפרקי הגוף, כלומר בין העצמות הנפגשות זו עם זו לתנועה בכף הרגל, בצוואר ועוד ישנם חיישנים ברו-רצפטיביים הרגישים ללחץ עליהם.
ב. בקצות הגידים, אשר בתוכם ישנו החיישן ע"ש גולג'י אשר רגיש להתארכות הגיד ומייד אחרי התארכות מוגזמת הוא שולח מידע להרפייה (כדי למנוע קרעים).
ג. חיישנים הנמצאים בפציות העוטפות את שרירי הגוף והאיברים הפנימיים.
שלושת מקורות המידע הללו מגיעים למוח באותו הזמן ולא יכולה להיות תופעת סחרחורת ובחילה. המידע עובר לאיזור גזע המוח שם עוברים עיבוד מידע ונשלחים אל המוחון ומשם מתבצעת החלטה איזה רפלקס לייצר. שני רפלקסים חשובים מיוצרים.
הרפלקסים המיוצרים דרך מערכות אלו:
האחד: הינו, וסטיבולואוקולר רפלקס (vestibule ocular reflex-VOR) אשר חשיבותו רבה ביציבות המבט. כלומר המציאות נשארת יציבה בזכות עבודה טובה ומדוייקת שלו. הרפלקס השני: הינו, וסטיבולוספינל רפלקס (vestibule-spinal reflex-VSR) אשר חשיבותו ביציבות, בקרת היציבה. כאשר קיימת התאמה בין כל המערכות הכל תקין ואנחנו אפילו לא משערים ברוחינו עד כמה זה יכול להיות גרוע.
ניתן לטפל בבעיות סחרחורת ובחילות ע"י תיאום מחודש בין המערכות הסנסוריות בשיטת צור באלאנס בקבוצה, באופן פרטני או בשילוב ביניהם ובקרוב אפילו בעזרת המערכת הדיגיטלית אפליקצית ביבאלאנס.
לא לשכוח ש"תרופות סבתא" לבחילה יכולות להיות לעזר במצבים מסויימים כגון: כוס תה עם ג'ינג'ר או עם קמומיל, פלח לימון טרי או חצי כוס מים עם כפית חומץ תפוחים.
שתף באמצעות:
דפי האתר
פרטי יצירת קשר
השאירו פרטים וניצור עמכם קשר
© 2024, כל הזכויות שמורות לצור באלאנס.
נבנה ע"י אלוף טכנולוגיות – בניית אתרים