כאבים בלסת

סובלים מחוסר שיווי משקל וסחרחורת?
עזרו לעצמכם עכשיו!
צרו קשר בטלפון 052-3524311
או דרך הווטסאפ

לייעוץ מקצועי צרו קשר כעת

03-7445050

ד"ר עוז צור פיזיותרפיסט מומחה באבחון וטיפול בבעיות סחרחורת

ד"ר עוז צור פיזיותרפיסט מומחה באבחון וטיפול בבעיות סחרחורת, חוסר שיווי משקל וכאבים

הצטרף לניוזלטר

כאבים בלסת

כאבים בלסת, הידועים גם ככאבים במפרק הטמפו-מנדיבולרי (TMJ) יכולים לגרום לאי נוחות ניכרת. עקב הקרבה של הלסת לאוזן, כאבים בלסת עלולים להיות מלווים בתסמינים כמו שיוט, כאב חד בתוך האוזן, כאבי ראש או סחרחורת. הבנת הגורמים הפוטנציאליים והטיפולים הזמינים חיונית לאלה המחפשים הקלה ממצב זה. במאמר זה, נחקור את הסיבות הנפוצות לכאבים בלסת ונציע תובנות לגבי טיפולים יעילים.

הגורמים העיקריים לכאבים בלסת

  1. הפרעות במפרק הטמפו-מנדיבולרי : הפרעות במפרק הלסת הוא מונח רחב הכולל מצבים שונים המשפיעים על מפרק הלסת, הפציות והשרירים הסובבים אותו. הפרעות אלו עלולות להוביל לכאב בלסת העליונה ליד האוזן, רגישות במפרק הלסת וקושי בתנועת הלסת ולעיתים לסחרחורת וכאב צוואר.
  2. ברוקסיזם (נעילת או חריקת שיניים): יכול לתרום לכאבים בלסת. הכוח המופרז המופעל על המפרק במהלך חריקת השיניים עלול לגרום לדלקת, שחיקה, שימוש יתר בשרירי הלסת, מתח שרירים, כאבי ראש וסחרחורת. בתקופות של מתח מוגבר או חרדה. הידוק שרירי הלסת עלול להוביל לתחושת "נעילת" הלסת או לקושי בפתיחה וסגירה חלקה של המפרק. ניהול החרדה בטכניקות CBT או באמצעות טכניקות להפחתת מתח, דמיון מודרך, טיפול פיזיותרפי ממוקד למפרקים לשרירים ולפציות העוטפות את האזור הקרוב ואזורי שרשרת משלימים, תשומת לב מספר פעמים ביום לשחרור שרירי הלעיסה והנחת הלשון באזור הכי עליון וקרוב מאחורי השיניים העליונות עשויים לעזור להפחית את העומס שנוצר על מפרק הלסת. במידת הצורך פנייה לצוות רב מקצועי של אורטודנט, פסיכולוג ופיזיותרפיסט יכולה להיות חיונית להקלה על תסמיני הברוקסיזם וכן לקידום רווחה נפשית כללית.
  3. דלקת פרקים: דלקת פרקים המשפיעה על מפרק הלסת יכולה להוביל לכאבים בלסת ואף לכאב בלסת העליונה ליד האוזן, נוקשות והפחתת התנועתיות של המפרק. מצבים דלקתיים כמו דלקת מפרקים שגרונית עלולים להשפיע על המפרק ולגרום לאי נוחות ועלול לתרום לסחרחורת או כאבי ראש.
  4. טראומה: פגיעות בלסת או בפנים עלולות לגרום לנזקים זעירים בעור, תת עור, זיהומים, צריבה, נימול, תחושות שונות של כאב כאילו זה מהשיניים, כאבים בלסת ועוד. טראומה עלולה להוביל להגבלה בתנועת המפרק, לכאבים ולסחרחורת.

     

אפשרויות טיפול

  1. טיפול בכאב: משככי כאבים ללא מרשם, כגון תרופות נוגדות דלקת לא סטרואידליות (NSAIDs) יכולות לעזור להקל על כאבים בלסת, בכל מקרה כדאי להתייעץ עם רופא לפני נטילתן. במקרים חמורים, תרופות מרשם עשויות להיות נחוצות כדי לנהל את תחושת הכאב והדלקת.
  2. התערבויות דנטליות: רופאי שיניים עשויים להמליץ על מכשירי פה מותאמים אישית, כגון סדים או מגני פה, כדי להקל על הלחץ על מפרק הלסת הנגרם על ידי חריקת שיניים, הידוק לסתות או הידוק שיניים.
  3. פיזיותרפיה: תרגילי פיזיותרפיה יכולים לעזור לשפר את תנועתיות מפרק הלסת ולהפחית את מתח השרירים. הטיפול כולל הדרכה לגבי טכניקות הרפיה ושינויים באורח החיים כדי למזער גורמים מעוררי כאב. טיפול מנואלי למפרק, לפציות ולשרירים הסובבים אותו והקשורים לשרשרת התנועה. ניתן לראות שאסטרטגיית הקיבוע המתרחשת במפרקי הלסת עלולה להיות גם זו שתתבצע כדי לשמור על שיווי המשקל, דבר זה מכניס שרירים נוספים לתוך מעגל המתח והסטרס. שחרור השרירים והרקמות הרכות מסייע בהפחתת כאבים בלסת וצמצום המתח שמופעל על האזור.
  4. טיפול פסיכולוגי, טיפול בטכניקות CBT, טכניקות של דמיון מודרך, הרפיה, נשימות ועוד.
  5. ניתוח: במקרים נדירים שבהם אמצעים שמרניים אינם יעילים, ניתן לשקול התערבויות כירורגיות כמו ארתרוסקופיה או החלפת מפרקים.

כאבים בלסת מצריכים גישה מקיפה לאבחון ולטיפול. התייעצות עם פיזיותרפיסט, יכולה לעזור לזהות את הגורם הבסיסי ולפתח תוכנית טיפול מותאמת. בין אם הכאב נובע מחרדה ונעילת שיניים, דלקת או טראומה, טיפול בשורש הבעיה הוא חיוני לניהול יעיל ולשיפור איכות החיים. אם אתם חווים כאבים בלסת או יותר מדויק לכם כאב בלסת העליונה ליד האוזן, פנו אלינו לאבחון מקצועי כדי לבחון את אפשרויות הטיפול המתאימות ביותר למצב הספציפי שלכם.

 

שתף באמצעות:

דילוג לתוכן