טיפים לשיווי משקל

סובלים מחוסר שיווי משקל וסחרחורת?
עזרו לעצמכם עכשיו!
צרו קשר בטלפון 052-3524311
או דרך הווטסאפ

לייעוץ מקצועי צרו קשר כעת

03-7445050

ד"ר עוז צור פיזיותרפיסט מומחה באבחון וטיפול בבעיות סחרחורת

ד"ר עוז צור פיזיותרפיסט מומחה באבחון וטיפול בבעיות סחרחורת, חוסר שיווי משקל וכאבים

הצטרף לניוזלטר

איך נוכל לשפר את שיווי המשקל שלנו?

החוש השישי

שיווי משקל ה­וא "חוש" מיוחד הבנוי משלוש מערכות המספקות מידע למוח אודות מנח הראש והגוף במרחב. כשהחוש תקין אנחנו לא מודעים לכך שהוא פועל. אך כשהוא פגוע ישנה הפרעה תפקודית משמעותית, אפילו גרוע מרגל שבורה או יד כואבת, מקרים בהם אנחנו יודעים היכן הבעיה וממה להיזהר. 

חוסר שיווי משקל יכול להיות בפני עצמו או להיות מלווה בבעיות נוספות עם סחרחורת לדוגמא המתלווה אליו, במקרה שכזה האדם הסובל ירגיש כנכה, מוגבל לפרק זמן קצר, אבל מה שמטופלים מדווחים וממה שאנחנו רואים בקליניקה, אין אפשרות להמשך פעילות יומיומית רגילה וחייבים לטפל ביעילות בבעיה שנוצרה. 

המטרה לצאת מהמצב הזה כמה שיותר מהר, אך יש לזכור שמחלות שונות עלולות לפגוע בחיישני המידע ברמה מסוימת המשאירה את המערכות הסנסוריות פגועות וחסרות כגון בסוגי נוירופתיות שונות. תהליכי הריפוי באופן כללי מאד חיוביים, יכולים להגיע לריפוי מלא, חלקי או לעזור בעזרת פיצוי, עידוד מערכות אחרות המסוגלות להחליף את הפגועה.

טיפים ותרגולים

במדור הזה נציע טיפים כלליים שיכולים לעזור לכל אדם והם אינם מחליפים חוות דעת של רופא ואינם באים להחליף את דעתו של הפיזיותרפיסט המטפל אלא לתת רעיונות לשיפור בשווי המשקל. הטיפים כוללים גם תרגילים שונים אקטיביים. יש לבצע את התרגול בקשב ליכולת העצמית. הם יתאימו לרוב האנשים אך קחו מהם את מה שאתם מרגישים שאינו מסכן אתכם.

חשוב לבצע את התרגילים בסביבה בטוחה עם שני כיסאות מהצדדים או לצד שיש במטבח או באמבטיה, ליד שולחן אוכל יציב או בזווית החדר. התרגול יוכוון לאנשים עצמאיים, שהולכים ללא אביזרי עזר, במידה ויש אביזר עזר להליכה יש להתייעץ עם גורם מקצועי כדי להתאים את התרגילים.

הטיפים יתחדשו כל כמה ימים ונשמח לשמוע פידבק כדי להמשיך וללמוד מה עוד להעניק לכם מתוך הידע המצבר אצלנו במרכז לטיפול בסחרחורת.

שיפור בשיווי המשקל

זכרו כי עקביות היא המפתח להתקדמות כאשר עובדים על שיפור בשיווי המשקל. זהו תהליך הדרגתי, אשר אורך זמן וסביר להניח שתבחינו בשינויים חיוביים ביציבות וברמת הביטחון הכללית שלכם שתעלה עם התרגול. כדי שהתרגול יהיה מותאם אישית לרמת הסיכון לנפילה של כל אחד מכם מומלץ לבצע בדיקה בעזרת אפליקציית בי באלאנס בעלות סמלית של 250 שח באחד ממרכזי הבדיקות בארץ או במרכז הישראלי לטיפול בסחרחורת, חוסר שיווי משקל וכאב בפתח תקווה, בתיאום מראש.

  1. עימדו בפישוק בין שני כיסאות, נסו לשמור על שווי המשקל בלי להחזיק במידה ואתם מצליחים נסו לעלות על קצות האצבעות ולרדת 10 פעמים. זהו תרגיל המחזק את שרירי השוקיים ומעניק יציבות לקרסול. מומלץ לבצע אחת ליום.
  2. בעת צחצוח שיניים להוסיף תנועות כיפוף של 10 מעלות עם שתי הברכיים, אם ניתן בלי לאחוז בשיש ואם לא ניתן אז לאחוז בעדינות, תוך כדי הצחצוח. פעולה זה מחזקת את שרירי הרגליים והשרירים שמיישרים את הברך, תוך כדי פעולה משולבת של צחצוח בתנועות עם הזרוע ושליטה על שיווי המשקל. פעם ביום או פעמיים ביום למתקדמים.
  3. בצעו פעילות גופנית שתהיה לכם הכי נעימה, זו שתצליחו להתמיד בה לאורך זמן. חשוב מאוד למצוא פעילות שיוצרת אצלכם הנאה, שיש לכם דרכי גישה קלות להגיע אליה ושאיננה מכבידה עליכם מבחינה כלכלית. ככל שקל לנו להתמיד בפעילות כך הסיכוי שלא ניטוש אותה בזמנים לחוצים. פעילות גופנית חשובה מאוד לתחזוקה של כל מערכות הגוף, יוצרת שחרור של הורמונים משפרת את מצב הרוח ותחושת השליטה העצמית בגוף.
  4. בעת עמידה ליד השיש במטבח נסו להניח שתי אצבעות על השיש בכל יד ולעמוד על רגל אחת, אם הצלחתם בקלות נסו לנתק יד אחת ואז את היד השנייה. נסו לשמור את שיווי המשקל למשך 10 שניות. פעולה זו מחזקת את שרירי הקרסול ועובדת על יציבות כל הגפה התחתונה, מאתגרת את המערכת הסומטוסנסורית. יש מאמרים המדווחים שהיכולת לעמוד על רגל אחת נחשבת כסמן לתחלואה מתקדמת.

שתף באמצעות:

דילוג לתוכן