סובלים מחוסר שיווי משקל וסחרחורת?
עזרו לעצמכם עכשיו!
צרו קשר בטלפון 052-3524311
או דרך הווטסאפ
לייעוץ מקצועי צרו קשר כעת
03-7445050
ד"ר עוז צור פיזיותרפיסט מומחה באבחון וטיפול בבעיות סחרחורת, חוסר שיווי משקל וכאבים
הצטרף לניוזלטר
מיכל (48): אמא שלי בת 79 והיא מרגישה שהיא לא יציבה כמו שהייתה לפני שנה האם זה הגיל או שיש טיפול לבעיה?
ת: אם אני מבין נכון עד לפני שנה לא היו בעיות כאלו ולכן זה לא הגיל שגרם לבעיה. יש להתייחס ברצינות לתלונות של אמך, כלומר לבדוק את מערכת שיווי המשקל בבדיקה מקיפה של שעה אשר אחרי בדיקה כזו ניתן יהיה לומר לה היכן החולשות של המערכת ולהתחיל לטפל בהן. כמובן שקודם עליה לסור לרופא המשפחה או המטפל שינסה להעריך את מצבה הבריאותי ולשלול בעיות פנימיות אחרות העלולות לגרום לבעיה זו.
טוב להקדים תרופה למכה במקרה זה תרתי משמע, בהצלחה לכן!
שולה (80): אני נופלת הרבה בשנה האחרונה. לפני תשעה חודשים שברתי את האגן. האם אפשר לשפר את מצבי ולמנוע את הנפילות האלה, למרות גילי המופלג?
ת: כל אחד יכול לשפר את שיווי המשקל שלו אם ירצה בכך. השאלה היא מאיזו רמה של שיווי משקל מתחילים? הגיל אינו מעצור בפני היכולת לשיפור התפקוד, ולכן התשובה היא – כן, אפשר בהחלט. בקרוב תהיה תוכנה, צור באלאנס, נגישה לתרגול מהבית, בהתאמה לרמת שיווי המשקל האישי.
אורלי (43): בחודשים האחרונים הייתי חולה די הרבה – וירוס בבטן ושפעת. מאז יש לי תחושות של חוסר יציבות, כמו נדנוד כזה ועייפות, כאילו אני שטה על רפסודה. לאט מאוד חלה הטבה מועטה, אך לאחרונה שוב חלה החמרה, והפעם זה ממושך יותר. נוסף על כך הייתה לי תחושה של מים באוזניים, וזו נעלמה לאחר שרופאת אף-אוזן-גרון הוציאה דונג מהאוזן. השיוט והריחוף עדיין מורגשים. השמיעה תקינה, ואין לי סחרחורת כזאת שהכול מסתובב (כולם שואלים אותי עליה). מה לעשות? האם זה יישאר לנצח?
ת: חוסר יציבות זה שאת מתארת עשוי להיות קשור במחלה וירלית התוקפת את עצב שיווי המשקל באוזן הפנימית. במצבים אלו חשים סחרחורת שאיננה סיבובית, והיא מתאימה לתלונות שלך. פיזיותרפיה וסטיבולרית זה שם כללי למה שמומלץ עבורך. רצוי לפנות לפיזיותרפיסט המומחה לבעיות סחרחורת וחוסר שיווי משקל, כדי לקצר את הסבל ולשפר את מערכות שיווי המשקל.
שושנה (75): אני מרגישה חוסר ביטחון בהליכה. יש לי נטייה למעוד. בדיקות הדם תקינות, צפיפות העצם טובה לגילי, ואני מתעמלת שלוש פעמים בשבוע. לא נעים לי לפנות אל הרופא – אולי הוא יחשוב שאני ממציאה?
ת: ראשית – את אינך ממציאה, ואני משוכנע שהאדם הוא הרופא הטוב ביותר לעצמו. שנית – יש בדיקות רגישות יותר לחוסר יציבות מאלו שאת כנראה עברת, ורצוי שתפני אל פיזיותרפיסט מומחה לשיווי משקל כדי שיבדוק אותך ויזהה את הבעיה שאת סובלת ממנה. 50% מהדרך לפתרון חוסר היציבות טמונים באבחון הנכון.
רונן (65): לפני חצי שנה סובבתי את הרגל בטיול ושמעתי קרק… אחרי שלושה צעדים כבר לא יכולתי לדרוך על הרגל. שברתי את עצם השוק (פיבולה) וגובסתי. מאז אני מרגיש שההליכה שלי לא חזרה לקדמותה, לעתים אני חש כאבים וחוסר יציבות כבעבר. האם אפשר לשפר זאת?
ת: יש להבדיל בין שבר בפיבולה בתוך מפרק הקרסול לבין שבר מחוץ למפרק. בשני המקרים יש להתאזר בסבלנות, כי דרוש זמן כדי לחזור לתחושת הביטחון שלך לפני השבר. עליך לעבוד הרבה על תרגילי שיווי משקל ושיפור של המערכת הפרופריאוצפטית הכוללת חיישנים במפרקים בשרירים ובפציות העוטפות את השרירים. אפשר לשפר את מצבך בעזרת תרגול נכון והפחתה של הכאב.
שתף באמצעות:
דפי האתר
פרטי יצירת קשר
השאירו פרטים וניצור עמכם קשר
© 2024, כל הזכויות שמורות לצור באלאנס.
נבנה ע"י אלוף טכנולוגיות – בניית אתרים