מחלת מנייר
סובלים מחוסר שיווי משקל וסחרחורת?
עזרו לעצמכם עכשיו!
צרו קשר בטלפון 052-3524311
או דרך הווטסאפ
לייעוץ מקצועי צרו קשר כעת
03-7445050
ד"ר עוז צור פיזיותרפיסט מומחה באבחון וטיפול בבעיות סחרחורת, חוסר שיווי משקל וכאבים
הצטרף לניוזלטר
מחלת מנייר Meniere's disease
מה זה מחלת מנייר?
גברת צעירה כבת 50 נכנסה לקליניקה והתלוננה על סחרחורת שמדי פעם מופיעה. היא איננה יכולה להסביר את הזמן המדויק שבו זה קורה, אך היא מודה שזה משבית אותה ברמה שהיא רוצה כמה שיותר מהר להיות בביתה, לחזור למיטה, לכבות את האור ולבקש שלא יעשו רעש סביבה. מחלת מנייר לא הייתה כלל במחשבה ולא הוזכרה בבדיקות הקודמות שעברה.
כשסיימנו את הבדיקות ולא נמצא ממצא בולט, היא נחה מעט בחדר הקבלה, ולאחר כמה דקות קראה לי שוב ואמרה שכעת זה מתחיל מחדש. ביקשתי ממנה להיכנס שוב לחדר המעבדה, שם יש מכשור מדויק המסוגל לאבחן את הניד הבלתי רצוני של העיניים. מה שהתברר היה ניד (ניסטגמוס) שאינו אופייני לסחרחורת מסוג BPPV, שכן הוא לא היה תלוי בשינוי תנוחת הראש. הניסטגמוס היה מלווה באטימות באוזן, ירידה בשמיעה, תחושת בחילה ואף הקאה. למזלה, אחותה שגרה בקרבת מקום הגיעה כדי ללוות אותה. כעבור שלושה ימים הופיעה שוב בקליניקה ונראתה כאישה חדשה, כאילו לא קרה דבר.
הרופא של אא"ג הסכים עמי שזוהי עדות להתקף מחלת מנייר – תופעה שנדיר לראותה בקליניקה, שכן המטופלים בדרך כלל לא יוצאים מביתם או ממיטתם בזמן ההתקף. לרוב לוקח יום או יומיים נוספים להירגע מההתקף לפני שחוזרים לשגרה.
אבחון מחלת מנייר
זו הייתה אבחנה אקוטית של מחלת מנייר (Meniere's disease), הפרעה באוזן הפנימית שעלולה לגרום לסחרחורות פתאומיות, חוסר שווי משקל, אובדן שמיעה, טינטון (צלצול באוזן) ולחץ באוזן. המחלה מופיעה לרוב באוזן אחת ומלווה בבחילות ואף בהקאות, אם כי ייתכנו מקרים שבהם היא משפיעה על שתי האוזניים.
הגורמים למחלת מנייר אינם ידועים באופן מוחלט, אך ההנחה היא שיש קשר לשינויים בכמות הנוזלים בתעלות האוזן הפנימית. נמצא גן מסוים שקשור לחלק מהתסמינים, אך התופעה עדיין לא מובנת לחלוטין, ולכן אין טיפול מדויק ואחיד לכלל המקרים.
טיפול במחלת מנייר
הטיפול במחלת מנייר כולל כיום טיפול תרופתי להקלה על התסמינים, כמו תרופות לסחרחורות או תרופות משתנות להפחתת הנוזלים. דיאטה דלת מלח והימנעות מקפאין נחשבות גם הן לחלק מהטיפול. בנוסף, שינויים באורח החיים, כגון הפחתת מתח ושיפור היציבות הנפשית והפיזית, יכולים להקל ולהפחית את תדירות ההתקפים.
במקרים מסוימים מומלץ טיפול פיזיותרפי וסטיבולרי, שמסייע בשיקום שווי המשקל והשרירים התפוסים. טיפולים אלו מחזירים את האיזון בין המערכות הסנסוריות ויכולים להפחית את תדירות ההתקפים ולהאריך את משך הזמן ביניהם. מטופלים מסוימים מבצעים את התרגילים הללו בעזרת אפליקציות כמו "בי באלאנס", שמשפרות את התיאום בין המערכות, אך במקרים חמורים כלום לא עוזר ויש צורך בהתערבויות כירורגיות.
חווים סחרחורות פתאומיות וחוסר יציבות?
מלאו שאלון קצר וקבלו הערכה ראשונית למצבכם!
שתף באמצעות: